• Catalán, 222 págs.
  • Rústica, 205 x 270
ISBN: 978-84-124076-7-9
ABCdari il·lustrat
2022

Si l'alfabet és ideològicament neutre, no ho és un abecedari il·lustrat: d'entrada la tria dels mots ja delata unes afinitats i uns rebutjos, mentre que els dibuixos, que hauran de funcionar com una definició gràfica del mot, afirmaran uns aspectes del seu camp semàntic i en negaran uns altres. El resultat, aquest diccionari finament irònic, poètic i provocatiu, descriptiu i mordaç, no és sinó el reflex d'una concepció del món.

Valencià de naixement i barceloní d’adopció, “en 2050 cumpliré 100 años", la vida de Mariscal és una història d’amor amb el dibuix. El Mediterrani, la llum, les amistats, els bars, els carrers, el plaer de viure de manera irrevocable, marquen la seva trajectòria professional i personal.

Mariscal mira al món de reüll, imaginant noves formes, històries i personatges, sempre emfatitzant les seves línies distorsionades, que persegueixen trencar els límits: “Me pagan para divertime”. Ha mantingut sempre una estreta relació amb el món editorial, tant en la seva faceta d’il·lustrador com d’autor de contes i retrospectives de la seva extensa obra. En totes les seves publicacions es fa palès el seu únic propòsit: sorprendre i captivar al lector convertint les seves pàgines en un intens viatge amarat de creativitat i de llum.

Artista. Premio Nacional de Diseño 1999

Javier Mariscal es un conocido ilustrador y diseñador, creador de emblemáticos personajes de cómic y animación, así como de icónicas piezas de mobiliario. Galardonado en 1999 con el Premio Nacional de Diseño por toda su trayectoria, su creación más famosa tal vez sea Cobi, la mascota de los Juegos Olímpicos de Barcelona'92.